POTABILITZADORA PER A VAIXELL / DESALINITZADORA PER A VAIXELL

POTABILITZADORA PER A VAIXELL / DESALINITZADORA PER A VAIXELL

 

Una potabilitzadora per a vaixell és fonamental en tota travessia per dessalinitzar l'aigua de mar i convertir-la en aigua dolça potable. L'accés a l'aigua potable és vital quan ens embarquem i és imprescindible tenir una potabilitzadora d'aigua per veler o una potabilitzadora d'aigua per a iot de gran qualitat que ens garanteixi el subministrament a bord. Especialment si volem fondejar en una cala i no tenim intenció d'anar a port, la potabilitzadora d'aigua de mar ens proporcionarà una autonomia total.

COM FUNCIONA?
El sistema disposa de dues bombes daigua de mar. La primera és la bomba d'alimentació , que treballa a una pressió de 1,5 bars aprox. Aquesta bomba alimenta la bomba secundària o bomba d'alta pressió que treballa a uns 60 bars aprox. Aquesta pressió travessa els contenidors de membrana, amb les membranes de mar al seu interior, duent a terme l' osmosi inversa i obtenint com a resultat d'una banda l'aigua dolça i de l'altra, l'aigua salobre de rebuig al mar.

POTABILITZADORES PER A COMPETICIONS I REGATES
Quan es tracta d'una competició, és desitjable que la potabilitzadora s'adapti a condicions extremes. El millor és que et decideixis per un model petit, lleuger i compacte, que sigui fàcil d'usar i que es pugui reparar de manera senzilla en cas d'avaria, ja que un dany a la potabilitzadora d'aigua et pot deixar fora de la competició.

L'aigua potable garanteix, a més a més, l'aliment. En competicions de llarga distància és freqüent l'ús de menjar liofilitzat, que ha de ser hidratat. Per tot això, lelecció duna bona potabilitzadora daigua veler és essencial per a lèxit de la travessia.

En una regata ia més en solitari, és imprescindible tenir cura de la salut al 100% amb l'alimentació i l'ús d'una aigua sana i de qualitat que eviti possibles complicacions (colitis, etc.). Si emmagatzemem l'aigua produïda en un dipòsit, per molt filtrada que surti del sistema, és molt possible que es contamini en un espai tancat i sotmès a calor i humitat. És per això que sempre hem de consumir l'aigua produïda per una potabilitzadora de manera instantània per garantir-ne l'estat òptim. També poden utilitzar-se esterilitzadors per ultraviolats .

És recomanable escollir una potabilitzadora d'aigua de mar de baix consum energètic , com les potabilitzadores de la marca Spectra , amb la bomba de recuperació d'energia Clark. La marca Spectra segueix sent l'opció favorita a les principals regates com a Volvo Ocean Race i Clipper Challenge around-the-world. Una bomba Clark de recuperació denergia produirà un mínim de 24 litres/hora, amb consums al voltant de 108 Watts o 4,5 Watts per litre produït. Aquest tipus de bombes tenen a favor seu un consum energètic molt baix però, per contra, es produeix un major treball de fricció i desgast entre les peces internes. En canvi, una bomba d'alta pressió amb pistons hidràulics i lubricació per oli comporta un menor treball de fricció i desgast de les peces internes, però té consums molt superiors entre 2000 i 2500 Watts per produir la mateixa quantitat d'aigua.

Tornar al bloc